Hej, jag heter Gunilla. Jag gör olika hantverk. På min hemsida vill jag visa några av de saker jag har gjort. Jag lägger till nya bilder eftersom. Är du intresserad har du möjlighet att köpa mina alster, jag kommer när jag får tid att lägga ut priserna men redan nu kan du maila mig och få prisuppgifter. Du kan se mina alster som jag gör i tiffanyteknik, silverlera och vad jag virkar av glaspärlor.
Tiffany    Silverlera    Virkade glaspärlor

Tiffanyteknik eller kopparfolieteknik är ett hantverk med färgat planglas som utgångsmaterial. Äldre teknik för att tillverkafönster med liknande resultat är blyinfattning. Glaset tillskärs och slipas för att passa in i verket. Glasbitarna beläggs med kopparfolie och löds samman med lod av tenn/bly. Patineras och så läggs slutligen på en finish.Tekniken uppfanns i slutet av 1800-talet inom juvelerarfirman Tiffany&Co, under Louide Comfort Tiffanys ledning.

Lampwork är en typ av glashantverk. Glasstavar smältes i en gasollåga. När glaset är mjukt som honung lindas det runt en metallstav (mandrell) tills det blir en rund pärla. Sedan kan pärlorna dekoreras med glas i olika färger och mönster. Därefter avspänns pärlan i en ugn så att den ska tåla olika temperatur växlingar. Pärlan tas bort från mandrellen, hålet som blir rengörs och eventuella kanter slipas. Sedan kan pärlan träs till olika smycken.

Silverlera är ett material som består av pyttesmå korn av finsilver blandat med vatten och ett organiskt bindmedel. Silverlera kan formas så som lera. Därefter torkas föremålet och bränns . Bindmedlet brinner upp och kvar blir endast finsilvret 99.9% silver, som sintrar ihop till ett stycke. Efter bränning slipas och putsas smycket.

Virkade glaspärlor, pärlorna är ca 2mm i diameter, de träs upp på en lång tråd ca 3meter för ett halsband. Man trär pärlorna i en bestämd ordning för att få rätt mönster på halsbandet. Där efter virkar man in pärlorna efterhand som man virkar en liten, liter cirkel med en mycket tunn virkkrok. Man virkar runt, runt tills man får önskad längs på halsbandet har man då trätt pärlorna i rätt ordning så framträder mönstret.